Kerstversieringen

Qua kerst decoraties zijn er talloze mogelijkheden. Rond de kerst wordt je dan ook helemaal doodgegooid met alle verschillende kerstversieringen die er in de winkels te koop zijn. Zo zijn er natuurlijk de welbekende glazen ballen in verschillende vormen: zowel rond als langwerpig. Ook zijn er andere versiersels zoals slingers, sliertjes, kettingen en grappige figuurtjes zoals kerstmannetjes, candy canes en engeltjes. Toch is het ook leuk om zelf je versiering te maken. Dat kan met de volgende tips.

De spiegelbal

Heb je toevallig nog een oude cd liggen die je niet meer gebruikt? Knip deze dan in kleine stukjes en plak deze op een zilveren kerstbal. Zo maak je een unieke spiegelende kerstbal. Als je deze in je kerstboom hangt, wees dan spaarzaam met het aantal. Je boom wordt namelijk één grote kermis wanneer je er te veel spiegel ballen in hangt.

Dennenappels met glitter

Wat straalt meer 'winter' en 'kerst' uit dan een dennenappel? Bevestig een haakje aan de bolle kant van de dennenappel en hang ze in de boom. Voorzie ze van een laagje glitter, alsof het gesneeuwd heeft. Dit geeft een uniek en winters effect en het is ook nog eens heel erg goedkoop!

Crochet sneeuwvlokken

Haken is hot. Wanneer je met mooi wit breigaren sneeuwvlokjes haakt, kun je deze mooi in je kerstboom hangen voor een sfeervol effect. Wanneer je helemaal uit wil pakken, dan kun je ook wit breigaren nemen dat is voorzien van zilveren spikkels. Dit maakt je sneeuwvlokjes nóg mooier.

Wees creatief

Wat betreft kerstversieringen is eigenlijk alles mogelijk, dus laat je creativiteit de vrije loop. Haal de hobbyspullen uit de kast en maak van alle materialen die je kunt vinden leuke kerstversieringen. Denk bijvoorbeeld aan kurk, knopen en verschillende stoffen. Wees creatief en maak je kerstboom uniek door het gebruik van zelfgemaakte kerstversiersels.

Thumbnail Screenshots by Thumbshots