Kerstboom optuigen? Lees onze tips!

Het versieren van een kerstboom klinkt als een gemakkelijk klusje, maar dit valt soms erg tegen. Er zijn zo ontzettend veel soorten, vormen en kleuren versieringen te koop dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Daarom geven we je graag raad want onze lifesaving tips staan garant voor een fantastische kerstboom waar menig persoon jaloers op zal zijn. De kerstgedachte is hoog

Kies een thema

Wil je graag een rustige en tevens trendy boom? Maak dan een keuze qua kleuren. Allerlei kleuren door elkaar zorgt er namelijk voor dat het te druk wordt. Kies bijvoorbeeld standaard kerstkleuren zoals rood en goud, of ga voor een unieke boom met zwart, zilver en roze ballen. Zolang je maximaal 2 á 3 kleuren kiest die bij elkaar passen, dan zit je altijd goed. Qua mat en glanzend kun je eventueel nog een beetje variëren. Dat geeft de boom net wat meer speelsheid.

Verschillende versieringen, maar niet te veel

Misschien hou jij wel van een over-the-top boom, maar over het algemeen is het wel leuk als de versieringen smaakvol zijn. Dat betekent dat je enigszins een keuze moet maken op het gebied van soorten versiersels. Er zijn natuurlijk engeltjes, slingers, kettingen, sliertjes, grappige figuurtjes, ballen in diverse soorten en maten en andere kerst-achtige versiersels die je in de boom kunt hangen. Blijf sowieso in het kleurenschema, en kies vervolgens enkele soorten versieringen uit. Ga bijvoorbeeld voor ballen, sliertjes en engeltjes. Of kies voor slingers kettingen, sliertjes en ballen. Als je van alles wat pakt, dan wordt het al vrij snel een bonte kermis.

Zelf versiersels maken.

Natuurlijk zijn de welbekende glazen ballen erg populair, maar er zijn ook veel andere manieren om je kerstboom te versieren. Zo kun je zelf ballen maken met de doorzichtige plastic ballen die te koop zijn in veel hobby winkels. Ook kun je piepschuimballen kopen en deze voorzien van pailletten. Lekker fonkelend en zeer uniek, want je maakt ze immers zelf. Zolang je ook hier weer rekening houdt met het kleurenschema, dan kan er niets mis gaan.

Thumbnail Screenshots by Thumbshots