Kerstmarkten

Kerstmis is een tijd om gezellig samen met je familie en vrienden door te brengen. Dit kan zowel binnenshuis als buitenshuis. Zodra je een gezellige activiteit wilt ondernemen, dan kun je erover nadenken om een kerstmarkt te gaan bezoeken. Kerstmarkten staan garant voor een gezellige en gemoedelijke sfeer en er valt veel te beleven voor zowel jong als oud. Wil je dus een leuk dagje weg in de kerstperiode, dan is het zeker de moeite waard om naar een Kerstmarkt te gaan. Er zijn er verschillende zowel in het buitenland als in Nederland zelf. Hieronder staan een aantal van de bekendste en mooiste kerstmarkten.

Kerstmarkten in Nederland

In Nederland zijn er diverse kerstmarkten te vinden verspreid over het gehele land. In Limburg zijn bijvoorbeeld de kerstmarkten in Maastricht en Valkenburg enorm populair. Hier komen mensen uit heel Nederland naartoe om een beetje van de sfeer te proeven. Andere bekende  kerstmarkten in Nederland zijn die van Deventer en Arnhem. Hier kun je genieten van allerlei activiteiten en kun je goed shoppen voor kerstcadeaus.

Kerstmarkten in het buitenland

Duitsland is één van de bekendste landen als het gaat om kerstmarkten. Je zou zelfs kunnen zeggen dat zij het idee hebben uitgevonden. Veel mensen komen speciaal naar Duitsland om de kerstmarkten te bezoeken. De bekendste kerstmarkten zijn die van Oberhausen, Berlijn, Aken en Essen, maar er word in bijna elke stad of dorp wel een kerstmarkt georganiseerd. Er valt dus genoeg te bekijken in Duitsland. Niet alleen in Duitsland zijn de kerstmarkten populair, ook in ons ander buurland België zijn de kerstmarkten een steeds bekender begrip geworden. De bekendste kerstmarkten in België zijn die van Antwerpen, Brussel en Brugge. In veel andere landen in Europa worden ook kerstmarkten georganiseerd. Twijfel niet langer en ga deze kerstperiode ook een keer naar een kerstmarkt, er is genoeg te beleven voor iedereen en het is zeker de moeite waard. Boek het als een stedentrip of weekendje weg.

Thumbnail Screenshots by Thumbshots