Kerstactiviteiten

Er zijn veel verschillende activiteiten die je kunt uitvoeren tijdens de kerstperiode. Zo kun je namelijk een keer een kerstmarkt gaan bezoeken. Deze worden in vele landen gehouden. Voor meer informatie over de kerstmarkten in Nederland, Duitsland en België kun je verder op deze website kijken. Als je liever binnenshuis wilt blijven, kun je genieten van de talloze kerstfilms, gezelschapsspellen als domino of bingo en kerstliedjes. Tijdens de echte kerstdagen is het gebruikelijk om samen met familie en vrienden te genieten van een kerstdiner. Wij wensen jullie veel plezier tijdens de Kerstperiode en alvast een Fijne Kerstmis.

Algemeen Kerstmis

Kerstmis is toch wel één van de gezelligste en belangrijkste feesten in ons land en tevens ook in vele andere landen. Kerstmis is een feest dat drie dagen duurt, namelijk Kerstavond, Eerste Kerstdag en Tweede kerstdag. Het is gebruikelijk om deze dagen samen met familie en vrienden door te brengen rondom de kerstboom waar vele cadeautjes onder liggen.

Kerstkransjes, kerstbomen en de kerstman

Er zijn een aantal algemene onderwerpen die je direct doen denken aan Kerstmis. Zo heb je natuurlijk de persoon waar Kerstmis eigenlijk om draait, de Kerstman. In de Kerstmisgedachte brengt de Kerstman, net als Sinterklaas, cadeautjes rond voor zowel kinderen als voor ouderen. Dit doet hij met een vliegende slee met vliegende rendieren hiervoor. De bekendste rendier is toch wel Rudolph, deze rendier staat bekend om zijn grote rode neus waarmee hij de slee naar de juiste bestemming leidt. Er zijn zelfs een aantal liedjes gemaakt met Rudolph als onderwerp. De verhalen over de kerstman en zijn rendieren maken van Kerstmis een bijzonder feest.

Er zijn een aantal voorwerpen die tijdens de kerstdagen bij bijna iedereen wel thuis te vinden is. Dit is bijvoorbeeld een kerstboom. Nadat Sinterklaas het land uit is gegaan, wordt deze groene boom weer naar binnen gehaald en volgehangen met kerstverlichting en kerstballen. Deze kerstboom kunst maakt de sfeer in het huis een stuk gezelliger. Voor de mensen die liever geen echte boom naar binnen halen, zijn er ook kunstkerstbomen, die gemaakt zijn van kunststof. Het huis wordt tijdens de kerstperiode meestal ook versierd, zowel binnen als buiten. Dit zorgt voor verlichting in de donkere winterdagen. Ook wordt de openhaard met brandhout gevuld en aangestoken. Hiernaast zijn er nog een aantal lekkernijen die tijdens de kerstdagen veelvuldig worden gegeten. Hierbij valt te denken aan kerstkransjes, kerstbrood en een lekker kerstdiner.

Thumbnail Screenshots by Thumbshots