Kerstdiner

Eén van de belangrijkste onderdelen van Kerstmis is toch wel het kerstdiner. Dit kerstdiner kun je samen met je familie of met je vrienden nuttigen. Vaak gaat dit diner vooraf aan een gezellige avond vol met andere leuke kerstactiviteiten, zoals het spelen van een spelletje (www.spelletjes-nl.nl/), het kijken van kerstfilms of het zingen van kerstliedjes. Dit betekent dus dat het kerstdiner een goede manier is om in de gezellige kerstsfeer te komen. Als je buitenshuis gaat, vergeet dan niet een geschenk voor je gastheer en dame mee te nemen. Een wijnpakket is bijvoorbeeld voor zo'n avond altijd een goede keuze. Ook kwa kleding zul je goed voor de dag moeten komen. Let goed op wat de dresscode is als je naar een grotere gelegenheid gaat. Is er bijvoorbeeld een dresscode cocktail (https://www.youstyle.nl/blog/dresscode-cocktail/) of een iets formeler. Goed voorbereid zijn is het halve werk.

                                                         De diverse mogelijkheden omtrent het kerstdiner

Er zijn verschillende mogelijkheden met betrekking tot het kerstdiner. Zo kun je er bijvoorbeeld voor kiezen om het kerstdiner zelf te bereiden met behulp van vrienden of familieleden. Dit houdt wel in dat je veel moet voorbereiden en dat je hier veel tijd aan kwijt bent. Het voordeel is wel dat je zelf het recept kunt bepalen. Een andere manier om een kerstdiner te nuttigen is dat je samen met je gasten gaat gourmetten, fonduen of steengrillen. Hier ben je zelf niet veel tijd aan kwijt en je gasten kunnen zelf bepalen wat ze wel of niet eten. De laatste mogelijkheid is dat je het kerstdiner in een restaurant gaat nuttigen. Een voordeel hiervan is dat je geen tijd kwijt bent aan enige voorbereiding, een nadeel is dat het niet zo persoonlijk is en redelijk duur kan worden. Het kiezen van het juiste kerstdiner is dus nog redelijk lastig en je moet hierbij goed rekening houden met de wensen van je familie en/of vrienden.

Het draait vooral om de gezellige sfeer

Het kerstdiner is dan wel één van de belangrijkste onderdelen van Kerstmis, maar het is vooral de gezelligheid en de sfeer die dit tot een favoriete activiteit maken. Het eten zelf is natuurlijk ook redelijk belangrijk, maar dit staat niet voorop. Het is dus van belang om een mooie ontspannende sfeer te creëren, die de gezelligheid bevorderd. Nodig dus de mensen uit waar je van houdt en zorg voor lekkere wijn, mooie verlichting en ontspannende muziek en jouw kerstdiner is al voor meer dan de helft geslaagd!

Thumbnail Screenshots by Thumbshots